Mit is tegyünk az új évben, ha a bejgli és társai áldozatává váltunk?

diet_2.jpg

    Minden ember életében legalább egyszer megfogadja: "Az új év más lesz, jobban odafigyelek az egészségemre, többet járok el edzeni…”. A legtöbb esetben sajnos ez csak egy ígéret marad saját magunknak, de szembe kell néznünk a tényekkel, a plusz kilók maguktól nem fognak eltűnni! Ha mégis sikerül megszabadulni a nem kívánt vendégektől a csípőnkön, hasunkon és/vagy a fenekünkön, akkor ez maradjon is így! Most megosztunk veletek néhány hasznos tanácsot, hogyan is kaphatjátok össze magatokat a következő Külker hétfőre!

Írta: Pasztusics Tomi

 11091346_977170862301040_5731589994742763432_n.jpg

Tervezz előre!

    Miután vége az ünnepeknek, eltűnt a szemünk elől a bejgli és a töltött káposzta, ideje visszanyerni a legjobb formánkat! Belekezdhetünk egy gyors koplalásba, amivel nagyon hamar eredményt érhetünk el. Azonban a tartós fogyás titka, ha ugyanannyi idő alatt szabadulunk meg a plusz kilóktól, mint amennyi idő alatt felszedtük azokat.

 

eat-stop-eat-diet-review.jpg

 

    Ha diétára adnád a fejed, tervezd meg előre, hogy mit eszel! Talán ennek betartása a legnehezebb a folyamatban, főleg nekünk, főiskolásoknak/egyetemistáknak, mivel nem a legpénztárcabarátabb és az ember ilyen korban nem biztos, hogy a tökéletes étrendet választja a bulik helyett. Azonban az is nagyon sokat számít, ha elhagyjuk a késő esti nassolásokat, megpróbálunk minden nap ugyanakkor étkezni és sok friss, rostokban gazdag zöldséget, gyümölcsöt és/vagy proteint fogyasztani, például sajtot, fehér húsokat (hal, csirke), natúr joghurtot és tojást.

 

Csak óvatosan az edzéssel!

    Az új étrend kialakítása már egy nagyon nagy lépés az egészségesebb élet felé, azonban ez nem elég! Ki kell lépni az ünnepi semmittevésből, muszáj megmozgatnunk testünket a vizsgaidőszak alatt is, hiszen az agyunk is jobban szuperál, ha fittebbek vagyunk! Ezt tehetjük otthon vagy egy jól felszerelt edzőteremben, de akár egy kiadós futás is helyrerázhat mind testileg, mind lelkileg. Ha az utóbbit választjátok, tegyétek reggel, mivel ilyenkor a szervezet a zsírt kezdi el legelőször égetni. De ezzel is csak óvatosan, éhgyomorral ne kezdjetek neki egy maratonnak!

o-winter-running-facebook.jpg

    Ha úgy gondolod, hogy ez netán nem a te világod vagy nem elég számodra a futás, marad még plusz időd, energiád és kitartásod egy hosszú, fárasztó előadásokkal töltött nap után, akkor ragadd meg a súlyokat! Persze mondanom sem kell, ELŐSZÖR A KISEBB SÚLYOK! Ha már kezdjük visszanyerni a régi formánkat, mindent bele!


Soha ne feledd, mekkora munka áll mögötte!

    Miután sikerült elérni a célodat, ne feledd, a zsírsejtek alig várják, hogy ismét visszanyerjék régi formájukat! Mielőtt belekezdenél a céljaid elérésébe, készíts egy fotót magadról és a megszabadulni kívánt kilóidról és tedd ki olyan helyre, ahol nap mint nap belefutsz! Így nem fogod elfelejteni, hogy mennyi munka áll a tökéletes alakod mögött. 


Reméljük, ezzel egy kis lökést sikerült adnunk, hogy megtedd az első lépéseket! Kellemes edzést kíván a Kanyar az új esztendőre!