Kanyar Magazin

Kanyar Magazin

Filmajánló

Mint minden koravén egyetemista, (és bárki jelenleg a világon) mi is nehezen viseljük a hónapok óta tartó otthonülős, pokrócba temetkezős online életet. Bár szívesebben írnánk cikkeket világmegváltó ötletekkel kapcsolatban, egyelőre egy filmajánlót hoztunk nektek az otthoni pihenés végett. Ha csak 2 órára is, de elutazhatunk egy olyan világba, amilyenben érezni szeretnénk magunkat. A következő filmek mindegyikében van valami kis gondolatmegváltó "fűszerezés", amivel feldobhatjátok a szürke hétköznapokat. Reméljük, találtok közöttük olyat, ami megragad, netán egy-két újat, és tetszeni fog valamennyi!

photo-1489599849927-2ee91cede3ba.jpg

 

Egy asszony illata

Vannak, akik szerint a régi filmekben nem lehet csalódni. Ez az 1992-es film nem csak számtalan díjjal, de remek mondanivalóval is szolgál. Al Pacino zseniálisan alakított zsémbes vak karaktere meghat, megnevettet és ráébreszt bennünket az élet szép és apró részleteire, amiken sokszor hajlamosak vagyunk átsiklani. A remény elvesztése és az ahhoz való újbóli visszatalálás a fő szál, kis humorral megspékelve.

dorka_scent_woman.png

 

Aljas nyolcas

A humor elengedhetetlen forrása az életben maradásnak, akárcsak egy Tarantino film. Viccet félretéve, gondolom nem kell sokaknak bemutatnom a híres filmrendező legendát, aki (ki merjük jelenteni) sohasem okoz csalódást. Történetünk főhősei hasonló helyzetben vannak, mint mi a pandémia alatt. Amíg mi a vírus miatt, addig a fejvadászok a hó miatt esnek csapdába egy elzárt kunyhóban. A kérdéssel talán mi is tudunk azonosulni. Ki hogyan alkalmazkodik a senki számára nem kedvező helyzethez?

dorka_aljas_nyolcas.png

 

Black Mirror- Bandersnatch

 Megesik, hogy valakit már semmi nem köt le. Ilyenkor érdemes tisztában lenni a 21. század adta technológiai adottságokkal, mint például az interaktív filmmel. A cselekmény során újra és újra megjelennek majd választási lehetőségek, amik során te alakítod a történetszálat. Negatívum, hogy ezt csak Netflix fiókkal rendelkezők tudják megvalósítani, illetve, hogy igen kevés interaktív filmet gyártottak le eddig. Szerencsére a Black Mirror sorozat gyártója kapva kapott az alkalmon és készített egy külön részt csak emiatt. Talán évek kérdése, és a sorozatok, filmek jövője ebben a technikában rejlik majd.

dorka_black_mirror.png

 

Soul (Lelkiismeretek)

A Pixar ismét bebizonyította, hogy komoly és összetett témákat ugyanúgy bele lehet bújtatni mesefigurákba. Idén januárban jelent meg a Lelkiismeretek című animációs film, meseimadóknak különösen kedvező! Olyan kérdéseket feszeget, amikre egy felnőtt sem képes választ adni. A lélek mivoltának és történetének koncepciója kerül szemünk elé, nem mellesleg az önmegvalósítás sem kerül háttérbe a történet közben. Érzékenyebbeknek ajánlom a zsebkendőt a végére, és ha este nézitek, lehet nem fogtok aludni, hanem inkább csak elméláztok majd a mesében hallottakon.

dorka_soul.png

 

írta: Fodor Dorka

süti beállítások módosítása