Fesztiválkörkép

Sziget Fesztivál – augusztus 10-17. – Hajógyári sziget
Írta: Fanni5tvxwap-hk9zzewhqqfvm70o3ec35q3ppfcqfvtfzxm.jpg


Hogy mi lesz augusztus közepén? Sziget! Felejthetetlen hét nap Budapest szívében, ahol csak a zene és a tánc dominál. Ahol nem számít, ki vagy és honnan jössz. Ahol megtapasztalhatod a szabadság édeskés ízét. Ahol kiáramolhat belőled minden feszültség és egy másik dimenzióban érezheted magad. Ahol semmi más nem fontos, csak hogy egy örökre szóló élménnyel gazdagodjál. Alt-J, Kasabian, Robbie Williams, Florence and The Machine, csak hogy néhányat megemlítsek. Ezen világsztárok mellett garantált katarzisra számíthatnak a résztvevők a Sziget Mastercard Világzenei színpadán, ahol idén is a tánczenét részesítik előnyben. Központjában ezúttal a cigányzene áll, ami új ajtót nyit a roma zenekultúra irányába. És ez még nem minden, hiszen folyamatosan hirdetik ki a zseniális fellépőket.



Telekom VOLT Fesztivál – július 1-4. – Sopron
Írta: SteinKrisz

itcukz4ibncv5i-_pnpesyv1-0ntbbinzmg_rlsxmsw.jpg
Nagyon sok fesztiválszökevény ismerősöm egybehangzó véleménye, hogy a Volt a nyár legnagyobb durranása. Sopron amúgy is hangulatos város, a rendezvény pedig még közelebb hozza az embereket egymáshoz. A fesztivál családias, hiába jön egyre több és több ember. A helyiek is kedvesen állnak hozzá a vendégekhez, így biztosítva van, hogy a július első napjai gondtalanul teljenek. Tavaly is erős programmal hívta az embereket a leghűségesebb város (elég csak a Thirty Seconds to Marsra vagy a plusz napon fellépő Arctic Monkeysra gondolni), de idén is kemény line-up várja a látogatókat: a nyár nem múlhat el David Guetta nélkül, ahogy a rock nagyöregjei, a Mötorhead is hazánkba látogat. Emellett bulizhatunk együtt Fatboy Slimmel, a Bastille-al, de azt is megtudhatjuk, hogy John Newman-t képes-e szíve választottja még szeretni (Can you love me again?). Ha a nyáron szeretnétek pár napra kikapcsolódni, és legyűrni a vizsgák okozta stresszt, akkor mindenképpen látogassatok el a Volt Fesztiválra! A hangulat garantált, te is a részese akarsz lenni?



MasterCard Balaton Sound – július 8-12. – Zamárdi
Írta: Gy. Dávid

5628131127120040_balaton_sound_alap_logo.jpg
Bár még messze a nyár, fesztiválok terén azért érdemes előre tervezni. És ha már a tervezésnél járunk: idén is természetesen megrendezésre kerül Magyarország, sőt mi több, Európa egyik kedvenc elektronikus zenei fesztiválja, a Balaton Sound. Négy egész napig – Július 9-12-ig – kitűnő körülmények között, pompás zenére felejtheted el, hogy mi vár rád majd szeptemberben, illetve, hogy mi történt májusban. Pontosabban öt napig, hiszen 2015-ben is lesz a Soundon 0. nap. Örömre adhat okot, hogy négy év után ismét tiszteletét teszi Tiësto, az EDM koronázott királya, hogy színültig töltse a Balaton partját. Akinek még ezen felül is megjön a kedve egy kis lépegetéshez, annak ott lesz Afrojack, a Faithless, Hardwell, hogy csak a nevek töredékét említsem. A hip-hop kedvelői is könnyen megtalálhatják a számításaikat, integetni is lehet majd bőszen. Itt lesz Pusha T, a többszörös Grammy-díjas Ludacris és Brooklyn új, fiatal reménysége, Joey Badass is. Ezek után már bizonyára nem kell majd senkit győzködni, hogy ruházzon be egy bérletre a fizuból/ösztöndíjból maradt pénzéből. Ne felejtsétek otthon az esőkabátot, a korlátlan sört jelentő PayPass kártyát, meg persze a jó hangulatot. Ott találkozunk!



B.My.Lake – augusztus 19-22. – Zamárdi
Írta: Bendi

4cng_200_200.jpg
Richie Hawtin, Mano Le Tough, Gus Gus, Tale of US és még még több, mint 100 név. Ez a B My Lake, a 4 napos őrületes lépegetés a Balaton partján. Kezdetben az augusztus végi megmenésre mindenki a Sziget after party-ja ként gondolt. Azonban a fesztivál 2013-ban debütált és rögtön elnyerte az „Európa legjobb új fesztiválja” díjat, a hollandiai „European Festival Awards”-on. Az elektronikus zene mennyországa, két év után olyannyira kinőtte magát, hogy Zamárdiba költözik. Magyarországon mindig is megvolt az a réteg, akiknek Bruno Mars nem elég bulizós, az EDM pedig túl mainstream. Ők a techno, tech-house, minimál és electro szerelmesei. A Volt és Deadcode Production a B My Lake fesztivállal betöltötte azt a piaci rést, amire már a 90-es évek szeletelős rave bulijai óta várunk. Egy-egy nagyobb névvel mindig találkozhattunk a Balaton Sound, Volt vagy Sziget line-up-jában, azonban korábban egyetlen fesztivál sem volt, amely a fent említett underground stílusokra épül. A B My Lake-nek
sikerült az, ami korábban keveseknek: nagyobb headlinerek nélkül, hatalmas tömegeket megmozgatni. Az idei fellépők minden várakozást felülmúlnak, így most már nincs más dolgunk, mint megkezdeni a visszaszámlálást és együtt várni az augusztus 19-i kapunyitást.


Strand Fesztivál – augusztus 19-22. – Zamárdi
Írta: Somay Eszti

c85m1ppgvqkpeclpilwxrpkm5tm9lcif0rtschbwibu.jpg
A STRAND – Nagyon Zene Fesztivál nevében is már benne van a könnyedség, a lazaság, a víz. A Strand feszt a Petőfi Rádió egyfajta élő bemutatkozása. A Petőfi Rádió egymillió hallgatót tudhat „magáénak”, így zenei szerkesztőik mára már teljesen tisztában vannak a zenei ízlések milyenségével, megoszlásával. Többek között ebben is rejlik a Strand népszerűsége. Sok fesztivállal ellentétben, itt valóban szinte minden egyes zenei stílusból fellépnek a képviselőik. Mivel mindenki megtalálja a neki valót, a Strand fesztivált nem lehet beskatulyázni. Vannak techno-fesztiválok, rockzenére szűkülő fesztiválok és ezek további változatai. A Strand ezzel szemben egy mindenki számára könnyen befogadható, közvetlen, a hozzá hasonló fesztiválokhoz képest meglehetősen olcsóbb lehetőség. A közvetlensége a szervezőknek, a fesztivál méretének és helyszínének köszönhető. Vitathatatlan tény, hogy a víz közelsége nagyon sokat dob egy fesztiválon. Lévén,hogy a Strand Zamárdiban kerül megrendezésre,így napközben sem kell a porban izzadnunk,könnyen lehűthetjük magunkat a Balatonban... zenére... koktéllal.

EFOTT – július 14-19. – Velence
Írta: Bandika

efott15_logo_v1_big_transp_1.png
Az egyetemisták és főiskolások kedvenc fesztiválja a miskolci betondzsungel tövéből idén a festői Velencére költözik. A fergeteges hangulatról – a hazai könnyűzene legnépszerűbb alakjai mellett – ezúttal az Óbudai Egyetem gondoskodik majd, amely most először kapta meg a szervezés jogát. Velencén ugyanakkor nem először rendeznek hasonló eseményt – nem véletlen, hiszen itt minden adott egy hét fergeteges bulizáshoz. Akinek a vízparti helyszín és a barátságos kisváros nem elég csalogató tényezők, nem árt tudnia, hogy a Velencei-hegység jelentős bortermelő vidék, így várhatóan nem sok fiatal fog szomjazni a július közepi időpont ellenére. Az immár 40. születésnapját ünneplő EFOTT talán nem az ország legnagyobb fesztiválja, de mindenki ott lesz, aki számít. És végül a legfontosabb: csak szabadon!



Budapest Essentials – 2015. június 25-28.
Írta: VassDé

99768150417060228_bpes_2015_logo.jpg
A tavalyi sikereken felbuzdulva másodszorra rendezik meg a Budapest Essentials-t, Budapest igazi urban fesztiválját. A szervezők igyekeznek mindent összeömleszteni, ami szem-szájnak ingere lehet: tekintve, hogy ez egy fesztivál, a zenei előadók, és az éjjeli programok már-már evidensnek tűnhetnek, ám az igazi feature, ami megkülönbözteti ezt a pár napot: a muzsika mellett a kultúra és a gasztronómia is erős hangsúlyt kap. Az idei BP Essentials egy upgrade-elt verziónak mondható: különböző köztereken is lesznek bulik, és nem is kisebb előadókról beszélünk, mint például La Roux. Ki ne sétálna ki a Margitszigetre és hallgatná meg? A további exklúzív helyszínek mivoltja még sűrű ködben burkolózik, kiváncsiak várjuk a nagy bejelentést! Tehát június végére még egy program számodra; ahogy a szlogen is mondja: legyen színpadunk a város, e köré pedig díszletként Budapest! Ott találkozunk! Mindenhol!