Új életünk a maszk mögött

Kedves Gólyák, Hallgató társaim!

Ijesztő mindennapokat kell átélnünk a COVID-19 vírus által kialakított új élethelyzetben. Megváltoztak a tanulmányi, munkahelyi és szabadidős tevékenységeink körülményei. Állandó hatással van a mi kis életünk mellett az egész országra, társadalomra, médiára és a világra.

Covid-19 Vírus Koronavírus - Ingyenes kép a Pixabay-en

Hogyan is vészeljük át ezt az időszakot? Elmondhatnám nektek a sok-sok hasznos tippet, amit már kívülről fújhattok, hiszen a TV-től a TikTok-ig mindenütt megjelentek, de hiszem, hogy Ti kedves olvasók, tisztában vagytok az alapvető megoldásokkal. Azonban van arra egy-két tippem, hogy hogyan töltsetek időt egy közösségben, társaságban, hiszen az igazi kulcsa a dolgoknak az egymásra való odafigyelés. Nem véletlenül vettetek részt valószínűleg több nyári rendezvényen , és a mi diákszervezetünk szintén megtartotta a kivonót, ahol végzőseinket búcsúztattuk. Felelősségteljesnek és figyelmesnek kell lenni. Ha betartjuk az alapvető higiéniai szabályokat, könnyedén tombolhatunk át egy éjszakát a legjobb barátainkkal, miközben egy jó Timmy Trumpet trackre táncol a fele társaság.

Szájmaszkok Archives – Textilklinika Webshop

Az egyetemi élet újraindulása is egy nehezebb tényező, hiszen sokszor otthonról vesztek részt egy-egy órán, míg másik alkalommal személyesen meg kell jelennetek. Azonban ne nehézségként próbáljátok meg felfogni, inkább lehetőségként. Még mindig van esélyetek megismerkedni az egyetemi élettel, eltölteni időt a hallgató társakkal és beleszokni abba az átlagos külkeres életvitelbe, ami a vírus előtt volt és utána is lesz! Ha részletesebben szeretnétek olvasni arról, hogy hogyan működik nálunk a táv-és a hibrid oktatás, olvassátok el a másik cikkünket is, amely ezekbe a szituációkba nyújt mélyebb belátást számotokra.

CarePortMD

Mindannyiunknak meg kell küzdenie ezzel a ma is jelenlévő vírushelyzettel. Emberek vagyunk, a legjobban alkalmazkodó élőlények a világon. Nagyszüleink leélték az életüket a világháború alatt, pedig nekik még internetük sem volt, hogy otthonról szórakozzanak a haverjaikkal. Figyeljetek egymásra, figyeljetek magatokra és tegyetek együtt azért, hogy a vírushelyzetet leküzdve teljes értékű egyetemi életet folytathassunk a Külkeren!

Írta: Szűcs Jonatán