Zöld foltok mindenhol

Diákszervünk tagjainak nemrégiben lehetősége adódott, hogy a Paintball Akadémia pályáján csapatépítő jelleggel lőhessék szét egymást kis szórakozás gyanánt.

Paintball Akadémia – HelloBiznisz Klub

Gondolom a paintballt nem kell senkinek bemutatni, ám azt kevesen tudják, hogy ezt a sportot lehet beltéren is játszani, ahol festékgolyó helyett reball lövedékkel van tele mindenkinek a tára. Ráadásul, hogy nem csak berendezett úgynevezett taktikai paintball pályák léteznek, hanem teljesen szimmetrikus versenypályák is felfújható akadályokkal, amelyek mindkét csapatnak tökéletesen egyforma terepviszonyokat biztosítanak. A Paintball Akadémia is ilyen helyszínt biztosított nekünk, ahol aztán 3 csapatba verődve darálhattuk be egymást. A játék menete kimondottan egyszerű. A két csapat felvonul a pálya két szélén lévő zászlóhoz, ahonnan a rajtszóra egyszerre megindulnak és kezdhetik is lőni egymást. A kiesés becsület alapon megy, hiszen itt a festék nem jelzi, hogy kiestünk-e azonban van egy másik hangzatos jele annak, ha valakit eltaláltak, ami lehet akár egy egyszerű "au" is vagy a legcifrább magyar mondat valaha. A lényeg, hogy amint eltaláltak, feltartott kézzel tudod jelezni, hogy kiestél és lesétálhatsz a pályáról.

paintballakadmiaprofiedzskorltlanlszerrel1.jpg

Mi is így cselekedtünk, de persze az adrenalin löket néhány vadászba beleadott annyit, hogy mindenre lőjön, ami mozog, még ha az egy kiesett játékos is. Pár ilyen kör után, a játékvezetőnk bemutatta a többi játékmódot, amiből lehetett választani. Itt már kezdett izgalmasabb lenni minden, hiszen a következő, amit kipróbáltunk a limitált lőszer volt. Mindenki 20db gumilövedékkel vonult fel a pályára és ha egyszer kifogytunk, kiestünk. Innentől kezdve nem lehetett vaktában lövöldözni, célozni és számolni kellett. Volt, akinek ez kimondottan jól ment és csak úgy osztotta a lövéseket, meg volt, aki a ravaszon hagyta az ujját és a 8. másodpercben levonult az üres tárral. Annyi biztos, hogy ez már kicsit megfontoltabb viselkedést igényelt, mint az előző körök, de cserébe meg is védett attól, hogy valakibe egy fél tár belerepüljön. Ezekután még a zászlófoglaló és a rókavadászat játékmódok választható lehetőségek, amik szintén kimondottan érdekesek. A zászlófoglalás célja megszerezni és eljuttatni a saját kiinduló helyünkre a zászlót az ellenségtől, míg a rókavadászaton minden játékos együtt vadászik arra az egy szem bátor vállalkozóra, aki bevállalja, hogy 10 élete lesz és 10 lövést is ki kell bírnia bizonyos esetekben, vagy akár egyedül leszedhet mindenkit.

84474123_276929473282254_6825730784658194432_n.jpg

Összességében elmondható, hogy hatalmas élményt ad a paintballozás és még nagyobb löket adrenalint, amikor a pályán vagy. A Paintball Akadémián pedig elképesztően segítőkészek voltak, megtanítottak minden lényeges információra, biztosították a fegyvert, a lőszert és még egy kis zenével a háttérben a jó hangulatot is. Mint kiderült, a pálya mellett paintball boltjuk is üzemel, ahol be lehet szerezni bármilyen paintball felszerelést. Ajánlani tudjuk mindenkinek, aki szeretne egy kis plusz izgalmat és a csata hevében győzedelmet aratni. Jó szórakozást kíván nektek a Kanyar Magazin!

Írta: Szűcs Jonatán