Bocs a késésért, csak befogtam pár Pokémont

A Pokémon első epizódját 1997-ben láthattuk, ebből adódóan a kilencvenes születésűek voltak rákattanva legjobban a rajzfilmsorozatra. Mára jobb esetben már kinőttünk a mesenézős korszakunkból, de ez közel sem jelenti azt, hogy elfelejtettük gyerekkorunk legkedveltebb történetét. A videojátékok világában sokszor előkerült, hogy vajon miért nem foglalkoznak jobban ezzel a milliókat lázba hozó dologgal, ami nem mellesleg hatalmas piacot tudhatna magáénak.

Írta: Döme

Pokémon régen

Nem szeretném senkinek bemutatni a sorozat teljes történetét, de szerintem az emberek többsége tisztában van vele, hogy a megjelenése után több konzolra is készült belőle játékszoftver, ami nagyban hozzájárult a Game Boyok elterjedéséhez. Amiről viszont érdemesebb beszélni, hogy miért is ilyen nagy dobás visszatérni valamivel, amit már évek óta nem játszott senki. Ugyanakkor, amikor a Game Boy Color, illetve a Game Boy Advance még hatalmas slágerek voltak, hihetetlen izgalmakat éltek át azok a fiatalok, akik végigjátszhatták Ash Ketchum sztoriját. Mai szemmel már meglehetősen monotonnak számítanak ezek a régi verziók. Egy idő után persze minden elavul, de az élmények és érzelmek miatt még mindig nagy a kereslet ezekre a termékekre.

Pokémon most

Sok év várakozás után, 2016-ban már lehetőségünk lesz szinte 100%-ig átélni egy Pokémon-tulajdonos mindennapjait.

Végre modern formában is találkozhatunk kedvelt játékunkkal, ugyanis a Nintendo bejelentette, hogy 2016-ra elkészül iPhone, illetve Android készülékekre a Pokémon GO!, ami, leginkább abban üt el az eddigi verzióktól, hogy most saját környezetünkben kell járkálnunk ahhoz, hogy „megszerezhessük mind”.

 

 

A mobil játékok és a GPS ötvözésével tényleg úgy érezhetjük, hogy ezek a kitalált lények köztünk élnek. Bármelyik szabad percünkben úgy dönthetünk, hogy túrázunk egyet, csak azért, hogy bővíthessük gyűjteményünket. Ha ez nem lenne elég, még egy „Pokémon GO Plus” nevű tartozékot is beszerezhetünk, ami bluetoothon keresztül kapcsolódik telefonunkhoz és ezáltal az applikációhoz. Nem mellesleg, végre nem egy szobában gubbasztunk órákat a monitor előtt, hanem a természetet járva szórakozhatunk.

FORRÁS: http://www.pokemon.com/