Amerikai álom – avagy cheerleaderek a Külkeren

dsc_5337-2_pp.jpgAmint azt megszokhattátok az amerikai filmekben, egy valamire való iskola mindenképpen rendelkezik hajrálányokkal. Nos, ez alól most már a Külker sem kivétel. A nyugati kultúra hozzánk is berobbant: köszöntsétek a BGE Cheerleaders-t!

 

Írta: Mészáros Claudia

 

Egy csapat elszánt, tehetséges és energikus fiatal lányról beszélünk, akik önszorgalomból gyakorolnak minden szerda és péntek délután a tornacsarnokban, hogy egyszer megmutathassák rátermettségüket a nagyközönség előtt is. Nyugi, mindjárt megtudhatod, hogy kikből áll a külkeres csipetcsapat!

15bsf1.gif

Szeptembertől egy 9 fős, állandóan gyakorló társaság jött létre Fülöp Gréta, Varga Dorottya, Kovács Dóra, Volent Petra, Novák Regina, Volf Bianka és Teperics Tekla részvételével. Azonban nem csak a lányok érdeme a szemkápráztató csapatmunka. Edzőjük, Héder Csenge folyamatosan fejleszti őket, hogy jobbnál jobbak legyenek. Csenge szerint semmilyen előképzettséget nem igényel ez a fajta sporttevékenység, inkább csak a jó kedv az, ami elengedhetetlen, de ha valaki táncos illetve tornász múlttal van megáldva, az sem árt.

13063853_1238884952796249_131627001_o.jpg

Apuci, hogyan lehetek én is cheerleader?

Ha érzel magadban némi szenvedélyt a tánc és az akrobatika iránt, akkor érdemes megnézned őket egy fellépésük alkalmával. Ráadásul, ha magával ragad az életérzés, -légy lány vagy fiú-, a következő félév kezdetén újabb tagfelvételt hirdetnek és te is egy lehetsz közülük.

15bsgm.gif

(A képeket és gifeket készítette: Báthori Niki)