Alakformálás Kanyar módra

 Van, aki állandóan próbálkozik, és van, akinek már sikerült. Rohamosan közeleg a nyár, a strandszezon.. Van, amikor azonnal kell az eredmény. Egy biztos: a fogyás is olyan, mint a nátha, mindenkinek van rá egy biztos tippje. Ha gyorsan akarod formába hozni magad, azért keményen meg kell dolgoznod. Persze, ha van mire építeni, semmi sem lehetetlen.

Emeld, préseld, hajlítsd és formálódj!

Sztár popsi és combok

 

Érzed, ahogy szűkül a nadrág és a riasztó hurkák feszülnek minden mozdulatnál. A nők egyik rémálma a comb külső és belső oldalára rakodó zsír, előzd ezt meg és tarts velünk! 

 

kitores.jpg

Gömbölyű farizom rejtélye… A kitörés

 

Állj egyenesen. Egy nagy lépést lépj előre, és kinyújtott lábbal lassan süllyedj guggolásba. Amint leereszkedtél ebbe a helyzetbe, tégy egy újabb lépést előre a másik lábaddal, úgy, hogy közben kinyújtod az eddig behajlított lábadat. Tehát fel-le ereszkedve lépegetsz előre, gyakorlatilag támadóállásban.

 

guggolas.jpg

 

Klasszikus guggolás

 Állj vállszéles terpeszbe, a lábfejek legyenek párhuzamosak. Ereszkedj le guggolásba úgy, hogy a térded ne kerüljön a bokád elé. Hátunk egyenes, mintha egy székre akarnánk lecsücsülni. Ügyelj arra, hogy a feneked végig szorítva legyen, mert úgy hatásos, majd állj fel.

Ez a gyakorlat nemcsak comb, hanem nagyon jó fenékformáló gyakorlat is.

Nehezítheted úgy, hogy kisebb terpeszben állsz, vagy súlyokat veszel

 

labemeles.jpg

Lábemelés térdelőtámaszban

 

Térdelőtámaszban kezdünk, támaszkodj meg az alkarodon. Emeld a plafon felé lábadat úgy, hogy közben ne dőlj ki oldalra, lábfejedet feszítsd vissza, hogy végig feszüljön a comb feszítő és hajlító része egyaránt.

 

Hasfogyatkozás

E hasfaló program, amit most ajánlok neked ultrahatásos, és bárhol, bármikor gyakorolhatod! Lesimítja a kevésbé vonzó kerek pocit, égeti a kalóriát, építi az izmot, és látványosan formál has- és deréktájékon. Még ma kezdd el!

haspres.jpg                                          

Egyszerű hasprés

Felejtsd el a tornaóra felüléseit, ezek ugyanis tönkreteszik a derekadat!

Helyezkedj el hanyatt fekvésben, húzd a lábakat telitalpra, csípőszélességű terpeszbe. Tedd a kezeket tarkóra, képzeld el azt, hogy az állad és a mellkasod között egy teniszlabda van, így a tekintetedet irányítsd felfelé. Húzd be a hasadat, emeld meg a felsőtested, majd lassan engedd vissza a talajra.

 

alhas.jpg

Hajrá alhas!

Hanyatt fekvésből indul a gyakorlat, a lábakat emeld el a talajtól, zárd össze őket, és tartsd meg derékszögben. Ha tudod, emeld meg a felsőtestedet is, a tenyereket tartsuk a testünk mellett. A tekintet enyhén felfelé nézzen, és nyújtsd ki lassan, a talajjal párhuzamosan a jobb lábadat, miközben a bal marad derékszögben. Végezd váltott lábakkal ezt a mozgást.

 

 

planking.jpg

A gyilkos statikus hasizomgyakorlat

Ismered a plankinget? Ha nem, akkor itt az idő, ez ugyanis kétségkívül a leghatásosabb hasizomgyakorlat, a hasizomgyakorlatok adu ásza. A has felső, középső és alsó szakaszát is megdolgoztatja, és egyáltalán nem kell hozzá semmiféle eszköz. Erősíti a mélyizmokat, hihetetlenül hatásos!

 Helyezkedj el vállszélességű alkartámaszban. Emeld el magad a talajtól, az alkarokon és a lábadon támaszkodj. Kezdők 3 x fél, haladók 3 x 1 percig  is tarthatják a pózt. Figyelj a has- és farizom megfeszítésére, billentsd magad alá a csípődet, a tekintet pedig lefelé nézzen, a nyak kövesse a gerinced vonalát!

 

Izmos szálkás karok? Semmi sem lehetetlen!

 

tricepsz1.jpgtricepsz2.jpg

Formáld a tricepszedet!

Állj vállszéles terpeszbe, hajlítsd be lazán a térdeket, a popsidat billentsd magad alá. Ha nincs otthon kézi súlyod, vegyél a kezedbe egy ásványvizes palackot tele vízzel. Vedd a súlyt a bal kezedbe, hajlítsd be a füled mellett a könyöködet, és támaszd meg a jobb kezeddel, majd cseréld meg.

 

vall.jpg

vall2.jpgA szép vállakért

Emeld mindkét karodat oldalsó középtartásba, és onnan lassan érintsd össze a súlyokat magad előtt, majd ismét nyújtsd ki a karokat, miközben a könyökök kissé hajlítva maradnak.

 

bicepsz.jpg 

Bicepsz, nem csak fiúknak!

Továbbra is súlyzóval dolgozunk, a felkart szorosan a törzs mellé szorítsd le, a tenyerek nézzenek felfelé. Lassan hajlítsd a könyöködet, emeld meg az alkart, a súlyt pedig szinte hozzáérinted a mellkasodhoz. Utána engedd vissza a kart, arra azonban figyelj, hogy a könyökízület ne legyen maximálisan kifeszítve.

 

 

 

Vádli rock – csak keményen!

 

A lábszárizmok a test legnehezebben fejleszthető izmai, a vádli formázásakor tökéletesen helytálló az a kifejezés, hogy a szépségért meg kell szenvedni..

vadli.jpg

Lábujjra emelkedés guggoló/álló helyzetben

 Kiinduló helyzet: ereszkedj le guggolásba, csípőszéles támaszba, kezekkel támaszkodj meg térdeiden. (telitalpon mindenképp) emelkedj lábujjhegyre, majd ereszkedj vissza. Ismételj! Lehet 4 x 8db páros sarokemeléssel, 4 x 8db váltott sarok emeléssel.

Álló helyzetben a gyakorlat kimenetele ugyan ez.
Nehezíthetjük súlyzókkal, vagy egylábas technikával.

 

 

 

Végül pedig, ami a legfontosabb minden izom erősítése után, az elengedhetetlen és megfelelő nyújtás. 

Ha mindezt sikerült betartanod, háromszoros hurrá a kemény munkáért! Viszont óvatosan azzal a bizonyos fékkel, ha az elért ideális súlyodnál akarsz maradni, a jövőben is okos döntéseseket kell hoznod a konyhában és otthon is. Ne változtass a kialakult mozgási szokásaidon, mert lehet, hogy a jövőben nem kell már fogynod, de fontos, hogy továbbra is egészséges maradj!

 

A legfontosabb, hogy hinned kell önmagadban, hiszen a megoldás kulcsa a TE kezedben van!