Őszi programajánló 2019

Sokak kedvenc évszaka az ősz, nem véletlenül. A pörgős nyári időszak után végre van egy kis idő átgondolni, összegezni a dolgainkat. Vissza a suliba, vissza a munkába, de azért ilyenkor is kell időt szakítani a kikapcsolódásra. Egy kellemes teázó, kávézó, mozi vagy épp egy hosszú séta a természetben, mind-mind feltöltődést nyújthat, de most ezek mellé ajánlunk még pár őszi elfoglaltságot.

 

 

BME EGYETEMI NAPOK 

2019 szeptember 10. - szeptember 13.1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2., Infopark

Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválja idén 13. alkalommal nyitja meg kapuit a szórakozni vágyó fiatalok előtt. Ez a buli a tökéletes őszindító, ha még mindig maradt bennetek energia a nyári fesztiválok után. 3 nap alatt, 4 színpadon több, mint 60 fellépő szórakoztat minket, többek közt Burak Yeter, Majka, Follow the flow, AK26, Metzker Viktória és még sokan mások. A diák napijegyek 2.999 Ft-tól kaphatók, érdemes lecsapni rájuk, amíg még lehet.

jegy.jpg

 

Édes Napok csokoládé- és édességünnep a Bazilikánál

2019 szeptember 13.-szeptember 15.

1051 Budapest, Szent István tér

Az Édes Napok Magyarország legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai seregszemléje. Mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvények között. A Szent István téren, a Bazilika előtt kerül megrendezésre és az érdeklődők ingyenesen látogathatják. Legyen akár sütemény, torta, csokoládé, vagy fagylalt – mindenki megtalálja a kedvére való finomságot.

2801-csokolade-fesztival-budai-var.jpg

 

 Bortér 2019

2019 szeptember 18.-szeptember 22.

6720 Szeged, Dóm tér

Magyarország legkiválóbb borait kóstolhatják a Szegedre látogatók, idén már kilencedik alkalommal. Emellett finom falatokkal, szórakoztató koncertekkel is készülnek a szervezők. A rendezvényt hagyományokhoz híven, látványos szüreti felvonulással nyitják meg. Borkedvelők számára kihagyhatatlan őszi program.

 borterhelyszin.jpg

World Press Photo kiállítás

2019 szeptember 19.-október 23.

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

A World Press Photo olyan globális platform, amely vizuális újságírás és történetmesélés útján kapcsolja össze a sajtófotó műfaját a közönséggel. Kiállítási programja révén évente több millió embernek közvetíti a világ fontos eseményeit. Olyan történeteket mutat be, amelyek megállítják az embereket és empátiára, gondolkodásra késztetik őket. A WPP kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeuman találjátok meg. Az elmúlt év legfontosabb riportképeit és dokumentarista filmjeit mutatja be.

 

Színházak éjszakája

2019 szeptember 21.-szeptember 22.

Az idei évben 34 színház várja csak, ezen az estén látogatható programjaira a nézőket. Mint eddig, most is az a cél, hogy a Színházak éjszakája igazán közvetlenné tegye a közönség és az alkotók kapcsolatát. Nyílt próbák, kulisszajárások és színházi városséta egyaránt megtalálható a programok közt. Ezenkívül közönségtalálkozóra, interaktív élményekre is lehet számítani. A színházkedvelőknek mindenképpen ajánlott. A résztvevő színházak közt szerepel a Budapesti Operettszínház, Katona József Színház, Madách Színház, Nemzeti Színház, Thália Színház, Vígszínház és még sok neves egyéb teátrum.

 szinhazak-ejszakaja-474-279-138044.jpg

Kürtőskalács fesztivál

2019 október 11.-október 13.

Októberben a Városliget ad otthont a Kürtőskalács Fesztiválnak, ami idén ősszel rekordszámú, immáron 30 különböző standdal várja a látogatókat. A jól ismert kürtőskalács számos formában bemutatkozik, valamint desszert különlegességeket is kóstolhatnak a fesztiválozók. A szórakoztatásra is nagy hangsúlyt fektetnek, nagykoncertek, valamint családi -és gyermekprogramok is színesítik az eseményt.

 8309-kurtoskalacs-fesztival.jpg

 

Írta: Bokor Era