Áprilisi és májusi programőrület

Írta: Guba Eszter

Április - Május a két leglassabb hónap. De miért is?

Szinte már itt van a nyár, a jó idő, de még be kell járni a suliba, a vizsgaidőszak is hamarosan a nyakunkon van, és mint mindenkinek - főleg nekünk, egyetemistáknak- szükségünk van egy kis kikapcsolódásra a szürke hétköznapok alatt. Szükségünk van arra is, hogy teljesen tompa agyunkat, így zh hét után és a mindennapos terhelés miatt, kicsit regeneráljuk. Nincs túl meleg, se hideg, pont ideális arra, hogy barátunkkal / párunkkal / kutyánkkal vagy akár családdal jobbnál - jobb programokon részt vehessünk. Szóval ebben a bejegyzésben, megtudhatjátok, hogy milyen lehetőségeket kínál Budapest április- május hónapban.

 

 

Április 12 - június 9.: Szentivánéji szexkomédia, humor és kultúra egyben

 

Ha kedveled a humoros előadásokat, ugyanakkor szeretsz színházba járni és egyszerűen kicsattansz, ha ezt a kettőt ötvözik, akkor a Szentivánéji Szexkomédiát neked találták ki. Ez egy igazán szellemes és fülledt erotikájú színházi est, Woody Allen filmforgatókönyve alapján. A magyar változat április 12-től egészen június 9-ig megtekinthető a Pesti Színházban. "Mert a szex oldja a feszültséget, a szerelem pedig okozza"

 

 

 

Április 20 – 23.: Beer, Burger, Barbecue Fesztivál

 

Ebben a kis programajánlóban elképzelhetetlen, hogy az étkezés által kiváltott örömök valamilyen szinten ne legyenek megemlítve. Ez az alliteráló trió önmagában "ízorgazmust" okoz, ha csak kiejtjük. A Millenáris Park szeretettel vár mindenkit, és a fesztivál garantálja, hogy aki betér éhesen, ne csak teli hassal, de szomjasan se távozzon, hiszen kézműves sörök is lesznek a repertoárban. Sok izgalmas program várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt, például gasztro előadók, vetélkedők, játékok és többek között streetfood induló- és dalíró verseny is.

  

 

 

Március 27 - április 21: Szeretlek

Helyszín: Hybridart Design Shop & Cafe - 1051 Budapest, Erzsébet tér 13

A kortárs képzőművészeti közeg, sokszor nehezebben tudja elérni a nagyközönséget, így időről-időre felbukkannak olyan projektek, amikben lehetőségük nyílik kilépni a szakmai közegből. Ezekhez kulcsszerepet játszik a témaválasztás. A szerelem pedig egy olyan dolog, érzés, állapot, amivel kapcsolatban mindenkinek vannak élményei, tapasztalatai, legyenek azok pozitívak, vagy negatívak. Ez a kiállítás remek lehetőséget ad arra, hogy a kortárs művészek szerelemmel való viszonyát figyeljük meg. Mit is jelent pontosan nekik a szerelem, hogyan lettek szerelmesek, hogyan törték össze a szívüket, és ők hogyan törték össze más szívét? Arra is választ kaphatunk, hogy miért hisznek még a szerelemben és miért nem?!

 

 

Május 4.: Margaret Island koncert

Hiába, nem létezik kikapcsolódás koncert vagy bármilyen más zenével kapcsolatos dolog nélkül. Május 4-én a Budapest parkban eddigi legnagyobb koncertjével készül a Margaret Island, a 3. születésnapjuk alkalmából. Akinek esetleg nem túl ismerős a zenekar, azoknak küldeném a "Veled minden" című számot, garantáltan jó hangulatú eseménynek ígérkezik.

Tipp: ha udvarolsz, ne habozz, keress fel egy jegyirodát és lepd meg kiszemeltedet!

 

 

Május 6 -7 : Dunai Regatta

2017-ben ismét a Dunai Regatta indítja a fesztiválszezont Budapesten, a Műegyetem rakparton. Zene, buli, barátok, sport rengeteg jó program, amit kipróbálhatsz. Vizsgaidőszak előtt igazán megérdemeljük, hogy kicsit kieresszük a gőzt és a hajnalig tartó bulizás pedig ajánlott. Majd mikor kipihentük a tombolással járó fáradalmakat, jöhetnek a könyvek.

 

  

Low budget

Budapest egy gyönyörű város, így lehetőségünk van arra is, hogy csak sétálgassunk az utcákon, a várban, a Margit-szigeten, vagy esetleg megnézzük a Citadellát, végigsétáljunk a Lánchídon és kimenjünk a Hősök terére. Ha kedvünk van, egyszerűen csak megigyunk egy kávét a barátunkkal vagy barátnőnkkel, és élvezzük, hogy süt a nap, szép az idő. Kellemes társaság, kellemes hely, kellemes időtöltés, kell ennél több?