Moziajánló

Te is szeretsz moziba járni? Ki ne szeretne, úgy őszintén? Legyen szó egy esős, őszi napról, de akár a tavasz beköszöntével is remek kikapcsolódás tud lenni.

mozi.jpg

Filmszínházba menni egy külön program, amire készül az ember, amit várhat. Nem ugyanaz, mint este lefeküdni a kanapéra és a tévét bámulni. A mozizás lehet társas tevékenység vagy talán egy randi is. Akár csak egy kis kikapcsolódás, valahol máshol, nem otthon. Van benne egy olyan plusz, ami az otthoni filmnézésben nincs meg.

Összegyűjtöttünk Nektek néhány filmet, amik nemsokára vászonra kerülnek és kihagyhatatlanok. Lássuk!

 

1.Zöld Könyv – Útmutató az élethez (Green Book) Az afroamerikai Don Shirley elismert zongoraművész, felbérli testőrének a durva és impulzív, fehérbőrű Tony Vileongát az 1962-es komolyzenei turnéjához. Bár a két ember teljesen különböző háttérrel rendelkezik és jobban nem is különbözhetnének egymástól, mégis egyedülálló kapcsolat alakul ki köztük a polgárjogi mozgalmak időszakában.

Nemzet: amerikai
Stílus: életrajzi, vígjáték, dráma

Hossz: 130 perc

Magyar mozibemutató: 2019. február 21.

 

2.Dermesztő hajsza (Cold Pursuit)

Amikor Nels Coxman fiát meggyilkolják, a rendőrség nem igazán jut eredményre. Nels úgy dönt, maga fogja felgöngyölíteni a bűnesetet, melynek szálai a Viking-kartellhez vezetnek. A férfi igazságkeresésének helyét hamarosan átveszi a bosszú...


Nemzet: brit
Stílus: akció, thriller, dráma

Hossz: 118 perc
Magyar mozibemutató: 2019. február 21.

 

 

 

3. The Upside (Avagy az amerikai „Életrevalók”) Egy tolószékbe kényszerült férfi felbérel egy munkanélküli exbűnözőt, hogy segítsen neki a mindennapi teendőiben. Kettejük közt barátság szövődik.

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, dráma

Hossz: 118 perc

Magyar mozibemutató: 2019. február 21.

 

 


4. Így neveld a sárkányodat 3 (How to train your dragon: The Hidden World)Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem és egy Éjfúria lány felbukkanása még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...                               

Nemzet: amerikai
Stílus: animációs, akció, kaland

Hossz: 104 perc
Magyar mozibemutató: 2019. február 21.

5. Heavy túra (Hevi reissu)

Turo Moilanen vezeti Finnország legismeretlenebb heavy metal bandáját, akikkel most útra kel, hogy részt vegyenek a legzúzósabb norvég metálfesztiválon. Az utazás során lesz részük sírrablásban, tapasztalatokban a viking mennyországgal kapcsolatban, illetve egy fegyveres konfliktusban Finnország és Norvégia között.

Nemzet: finn, norvég

Stílus: zenés, vígjáték
Hossz: 92 perc
Magyar mozibemutató: 2019. február 28.

 

 

6. Eksztázis (Climax)

Egy téli éjszakán francia táncosok gyűlnek össze egy elhagyatott iskolaépületben, hogy próbáljanak. Az egész éjjel tartó ünneplés egy hallucinációkkal teli rémálommá válik, mikor kiderül, hogy a sangriájukba valaki LSD-t tett.


Nemzet: francia, belga, amerikai
Stílus: zenés, horror, dráma
Hossz: 95 perc
Magyar mozibemutató: 2019. március 7.

     

7. Marvel kapitány (Captain Marvel)

A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel...

Nemzet: amerikai
Stílus: akció, sci-fi, kaland
Hossz: 124 perc
Magyar mozibemutató: 2019. március 7.

 

Írta: Sylvester Fanni