Becsöppentünk a Csopába

Talán ma már mindenki ismeri a Csodák Palotáját, akár a lenyűgöző kiállításairól, akár az érdekes, ismeretterjesztő, káprázatba ejtő bemutatóiról. Diákszervünknek lehetősége nyílt körbejárni és kipróbálni, helyenként a Newton-törvényeket megszégyenítő eszközöket, tárgyakat.

eloadas-saman.jpg

Bár régen még a Millenáris hírnevét erősítette, manapság már a Bécsi úton találhatjuk meg a Csodák Palotáját. Az oda látogatni kívánók program és lehetőség ajánlatok tömkelegéből válogathatnak a honlapon, annak érdekében, hogy az ott töltött idejük izgalmakkal teli és érdekes legyen. Ez az a hely, ami olyan széles korosztály rétegnek ajánlott szórakozás szempontjából, hogy azt maximum máshol csak a Lego vagy társasjáték dobozokon olvashatjuk. Különböző programajánlatokra bukkanhatunk itt kis gyerekes csoportoknak, szülinapok megrendezéséhez, táborok lebonyolításához vagy akár egy randevú alkalmaként is. Ám ha csak egy kis szórakoztató időtöltéshez van kedve valakinek, a kiállítás és a különböző termek tökéletes lehetőséget nyújtanak majd. Lehetőségetek nyílik majd elveszni az illúziók világában, játszhattok a gravitációval Newton almáskertjében, vagy éppenséggel kipróbálhatjátok magatokat űrhajósként.

Diákszervünk nem csak végigámulhatta a megannyi tudományos érdekességgel teli termet, hanem három szabadulószobából is megpróbálhatott kijutni. Talán ezekből a szobákból való kijutáskor jöttünk rá igazán, hogy mennyire hasznosak voltak azok az általános iskolás, illetve gimis tantárgyak, amikből a megszerzett tudást talán nem is gondolná az ember, hogy valamikor még használni fogja.120097901_628543414715726_6213810547589026593_n.jpg

Titeket is izgat, hogy milyen lehet egy tükörlabirintus? Hogyan lebeghetsz a felhők között úgy, hogy közben a lábad a földet éri? Netán kíváncsi vagy, hogy a földet körülölelő mágneses mező valójában milyen erőkkel bír? Ha te is tudni szeretnéd, menj és tedd próbára magad, hogy megkapd a válaszokat!

Köszönjük a lehetőséget, az élményeket és a kalandokat a Csodák Palotájának!

Írta: Szakács Zsombor