A gálák gálája

Képtalálatok a következőre: oscar

Február 8-án megrendezésre került az év legnagyobb volumenű filmes díj átadója, a 92. Oscar gála. Nem túlzok azzal, hogy az idei esemény tele volt váratlan fordulatokkal és megmagyarázhatatlan eseményekkel. Na de vágjunk is bele.

A fellépők

Képtalálatok a következőre: eminem oscarAz egyik legnagyobb meglepetést a rap koronázatlan királya, Eminem okozta, aki 2003-ban Oscar díjat nyert, Loose yourself című számával robbantotta fel a színpadot. Senki sem érti, vajon miért éppen idén adta elő, hiszen 2003-ban az Akadémia nem engedélyezte a produkciót a sok explicit tartalom miatt. Ezek ellenére hatalmas sikert aratott, csak úgy, mint Billie Eilish az In Memoriam szekcióban elénekelt Yesterday feldolgozásával. Talán Billy Porter volt az a személy, akinek jelenlétét egyáltalán nem értette senki a gálát megnyitó dal közben.

Jane Fonda

Képtalálatok a következőre: oscar jane fondaAz est legnagyobb díját az Oscar díjas színésznő Jane Fonda adta át, aki ugyan abban a ruhájában jelent meg az eseményen, mint 2016-ban, s ezzel egy gyönyörű üzenetet közvetített. Aki nem tudná, a művésznő hatalmas aktivistaként tevékenykedik a klímaváltozás ellen. (Ezért az elmúlt évben nem kevesebb, mint 5 alkalommal tartóztatták le.) Na de az üzenet: Jane Fond kijelentette, hogy Ő ezentúl nem fog ruhákat vásárolni élete hátralevő részében, ezzel is segítve bolygónk fennmaradását.

A papírforma

Képtalálatok a következőre: renéé zellwager oscarA sok meglepetés ellenére, az est legtöbb kategóriáját a már jól beharangozott színészek nyerték. Így kapta meg Renée Zellweger (Judy) a legjobb színésznőnek, Joaquin Phoenix (Joker) pedig a legjobb színésznek járó szobrot. Brad Pitt is megkapta élete első Oscarját, a Volt egyszer egy Hollywood-ban nyújtott alakításáért. Ők azok a nyertesek, akiket az emberek többsége szeretett volna látni a színpadon.

A történelmi pillanat

Alapjaiban változtatta meg az Oscar történelmét Bong Képtalálatok a következőre: oscar 2020Joon Ho, aki Élősködők című filmjével 4 szobrot szerzett Dél-Koreának. Az idő folyamán először nyerte meg nem amerikai rendezésű mű az év legjobb filmje kategóriát.  Ezek mellett bezsebelte még a legjobb rendező és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscarokat is. Ezzel maga mögé utasítva, az est legnagyobb győztesének remélt 1917-et. Egyesek szerint ezzel a momentummal kinyílt Pandóra szelencéje, és alapjaiban fog megváltozni a filmipar, lehetőséget adva az amerikai uralom végének. Kíváncsian várjuk mi is lesz.

A nyertesek részletes listája:

A legjobb film: Élősködők

A legjobb férfi főszereplő: Joaquin Phoenix – Joker

A legjobb női főszereplő: Renée Zellweger – Judy

A legjobb rendező: Bong Joon Ho – Élősködők

A legjobb férfi mellékszereplő: Brad Pitt - Volt egyszer egy... Hollywood

A legjobb női mellékszereplő: Laura Dern - Házassági történet

A legjobb adaptált forgatókönyv: Jojo Nyuszi

A legjobb eredeti forgatókönyv: Élősködők

A legjobb külföldi film: Élősködők - Dél-Korea

A legjobb animációs film: Toy Story 4.

A legjobb filmes betétdal: (I'm Gonna) Love Me Again – Rocketman

A legjobb operatőri munka: 1917

A legjobb vizuális effektusok: 1917

A legjobb vágás: Az aszfalt királyai

A legjobb jelmez: Kisasszonyok

A legjobb filmzene: Joker

A legjobb látványtervezés: Volt egyszer egy... Hollywood

Írta: Kusicza Bence