Neonszínek, minigolf és a Kanyar

Barátokkal vagy nagyobb társasággal egy jó kis közös programot kerestek? Versenyeznétek? Kipróbálnátok milyen a „gazdagok sportja”? Akkor eljött az ideje, hogy minigolfozzatok!

Ismét egy nagyszerű lehetőséget kapott a diákszervünk és elmehettünk a NEONIS 3D MINIGOLF pályáira játszani, ahol ennek a sportnak egy nem mindennapi változatával találkozhattunk. Az átlagos műfüves pályák helyett minden le van festve élénk színekkel, különböző mintákkal más-más témákban. Három terem van, amelyek közül az egyik a tenger mélyét adta át nekünk, a másik a magyar történelmet, míg a harmadik a világűrbe vezetett. A teljes élményért cserébe mindenki kapott egy szemüveget is, amivel minden ábra elhagyta a síkot és hirtelen 3D-ben láthattuk őket, mintha csak moziba mentünk volna.

Ezután megkezdődhetett a verseny, ami még tovább fokozta az izgalomfaktort. Kisebb csapatokra oszlottunk és nekivágtunk az egyre nehezedő pályáknak. Az ott dolgozók megtanítottak minket a játék szabályaira, adtak egy-egy tabletet csapatonként, amibe felvezethettünk a neveinket és a pontszámainkat, az pedig összegezte nekünk, így mindig láthattuk, hogy ki áll épp a legjobban. A lyukérzék már személyenként változó volt, de mindenki jól érezte magát.

Minden pálya elején van egy kijelölt terület, ahonnan elvégezhetjük az első ütést és a cél az, hogy minél kevesebb lökésből sikerüljön betalálni a lyukba. Az nyer akinek a legkevesebb pontja van a végén. Hat próbálkozása van mindenkinek, azonban ha az utolsóval sem sikerül büntetést kap és 7 pontot kell felvezetni a táblázatba. Egyes akadályoknál jól kell végiggondolni, hogy egy jó falról pattanó labdával szeretnénk előrehaladni, vagy mérnöki pontossággal tudunk egyenesen mindent kikerülni. Az elején van akit elkap a kezdők szerencséje, de pár lendítés után egész jól bele lehet jönni, hogy milyen erővel milyen irányba érdemes lőni.

Mindannyiunk számára emlékezetes maradt a minigolfozás és biztosan újra felvesszük a 3D szemüveget, hogy a neonfényekben játszhassunk még egy kört és már jobb tudással jobb pontokat érjünk el.

Amennyiben sikerült megfogni titeket látogassatok el a http://neonis.hu/ oldalra, ahol minden információt és elérhetőséget megtalálhattok és tájékozódhattok a játékról, az árakról, a nyitvatartásról és a foglalásról. Jó szórakozást!

 

Írta: Szűcs Jonatán