Outside programs - Hova lehet menni a két ünnep között?

Vége az ovinak, sulinak, melónak, kezdődik a téli szünet? Otthon vagy a tesóddal, de a Facebookon kívül semmi mást nem csináltok? Esetleg nem látsz ki a szobádból a lexikonösvénytől, és a tankönyvszagtól már csak sírni tudsz, de még december 23-án is vizsgázol? Ja, és persze az integráláson kívül semmi program nem jut eszedbe? Ismerős! A program- és ötlethiány általános probléma, ezen próbálunk most segíteni!

Írta: Szabó Eszti

1525657_977171115634348_6246775737096154504_n.jpgLehet elcsépelt és unalmas, de mégis örök klasszikus a karácsonyi vásárrengeteg Budapest különböző terein. A legközismertebb egyértelműen a Vörösmarty téren található. A vásár európai szinten is kiemelkedő színvonalú, számos ezzel a témával foglalkozó rangsor élmezőnyében is szerepel. Biztos vagyok benne, hogy a 121 kézműves bódé közül mindenki megtalálja a kedvére valót.

Az  „Adventi Ünnep a Bazilikánál” című rendezvényt idén már negyedik éve rendezik meg a Szent István téren. A kreatív kirakodóvásárban különböző fa, ötvös, textil, fotó és grafikus munkákkal találkozhatunk. A Zrínyi utcában pedig megkóstolhatjuk a hazai ízeket, melyek mellett a belga gofrik és a tésztaételek is helyet kapnak.

budapesti-karacsonyivasar.jpg

A Margit-sziget sem szenved programhiányban, hisz idén is különleges szabadtéri színpadjával várja a nézelődőket, művelődni vágyókat. A színpadon advent keretében számos híres zeneszerző, énekes, zenekar is fellép musicalekkel, rockoperákkal és látványos show-kkal.

Bírod az embertömeget? Szereted legeltetni a szemedet? Kedveled a „lekváros üveg kívülről nyalogatva” érzést?  Akkor látogass el egy hozzád közel eső bevásárlóközpontba, mert mindegyik hely tetőtől talpig karácsonyba van öltöztetve! West End, Aréna Plaza, Allee, és még sorolhatnám őket. Plusz, ha egy ilyen délután után nem utálod meg az embereket, akkor soha!

A filmrendezőktől is megkaptuk a karácsonyi ajándékot, több jobb filmet dobtak a piacra, mint egész évben. Ezek közé tartozik a hatalmas sikerrel debütáló „Hobbit: Az öt sereg csatája”, illetve az „Exodus: Istenek és királyok” is. De a filmezni vágyók a régebbi alkotások közül is válogathatnak.

Remélem az itt felsorolt programokkal sikerült kedvet csinálni egy kis kiruccanáshoz, akár a családdal, akár a barátokkal. Tegyétek színessé az ünnepet!

 

És ne feledjétek, Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket Kíván a Kanyar!:)

1386618442_fenyvill_bkk.jpg